Vrijdag ging het 1ste leerjaar op stap naar het speelgoedmuseum.  Na een korte wandeling onder een stralend zonnetje stapten we op de trein richting Mechelen.  Onze plaatsjes netjes gereserveerd en tip top geregeld door de NMBS.  Al blijft het spannend reizen want onze aansluiting in Mechelen liet even op zich wachten 😉

Gelukkig bereikten we stipt op tijd het museum waar juf Rina en juf Lore ons al opwachtten.  Samen met hen gingen we terug in de tijd door een stap te zetten in het schilderij ‘Kinderspelen’ van Pieter Bruegel.  Dankzij dit meesterwerk leerden we spelletjes van vroeger kennen en ontdekten we dat nog heel wat spelletjes ook nu nog gespeeld worden, al is dat soms wel in een andere vorm.

Na de uitleg konden we enkele van deze spelletjes zelf uitproberen: bikkelen, hinkelen, diabolo, vangspelletjes, knikkeren en touwtje springen.  Dat was leuk!

De buikjes kondigden aan dat het etenstijd was en zo konden we er weer tegen.  Want we mochten naar de speelzaal!  Biljart, voetbalspel, bouwen met lego of even rustig een leuke kleurplaat maken, er was voor elk wat wils.

Nadien was er nog tijd om ook de rest van het museum te ontdekken.  Van Lego tot Playmobil, van de Little Pony’s tot massa’s speelgoedtreintjes…we keken onze ogen uit.  
Af en toe een rustmomentje voor een voorleesmomentje en zo was het al snel tijd om richting station Nekkerspoel te stappen.

Ook nog eens dank je wel aan juf Natasja die ook met ons mee ging om zo alles mee in veilige banen te leiden.

Reis je nog even mee terug in de tijd?  Dat kan met deze leuke foto’s!