Geo watte? Geocachen is een schattenzoektocht waarbij men een kleine schat (= een geocache) verstopt op een plaats en enkel de coördinaten hiervan prijs geeft. Eenmaal je de plaats gevonden hebt dankzij een gps of een gsm met Google Maps bijvoorbeeld, wandel je er naartoe en begint de zoektocht! Naar wat je op zoek gaat tijdens het geocachen is steeds een raadsel, maar dat is juist het leuke aan deze mooie buitensport!

In de klas leerden we hoe we plaatsen konden bepalen aan de hand van coördinaten. De kinderen gingen met hun chromebook aan de slag en zochten eerst plaatsen over de hele wereld via Google Maps. Ze wisten nu hoe ze coördinaten best noteren, maar ook hoe je een coördinaat van een bepaalde plaats zelf kon vinden.

Dit was de ideale start om dit in ons eigen dorpje zelf te gaan uitproberen! Voor één keer mocht de gsm eens mee naar school. In groepjes knutselden ze eerst een geocache in elkaar, staken er een extra opdrachtje in en verstopten dit op een plaats in de buurt. Zo gingen ze met hun gsm en coördinaten aan de slag. Plaats gecontroleerd en goedgekeurd door de juf? Zoeken maar! 

Sommige geocaches lagen wel heel goed verstopt, dus werden hun ‘zoekvaardigheden’ op de proef gesteld… Om zeker te zijn dat ze hier geweest waren, moesten ze een foto van de plaats nemen en van de opdracht.

Het was een fijne ervaring!