We zijn nog aan het nagenieten van de Musical vorige week en we mochten alweer uitkijken naar een volgende uitstap: het Vrijbroekpark! Onze fietsbegeleiders stonden klaar om met onze bende op stap te gaan tot het weer daar plots anders over besliste: regen, regen en nog eens regen.

Maar wij laten ons niet zomaar demotiveren en gaan nog steeds met plezier naar daar, alleen dan …. met de bus! Er bestaat geen slecht weer, alleen slechte kledij! Dus gingen we met onze regenjassen aan op een – vooral voor de juffen 😉 spannende reis met de bus. Daar de rechtstreekse bus vol zat, moesten we een volgende bus nemen met een overstap.

Terwijl de kinderen op het gemakje op de bus zaten, hadden de juffen vele vragen: De bus komt maar niet, halen we de volgende bus of niet? Of trommelen we zomaar even vele auto’s op om ons toch te brengen? Halen we het Vrijbroekpark of zitten we ergens op de weg heen vast? Vragen waar de kinderen gelukkig niets van gemerkt hebben: we zijn met veel geluk daar tijdig geraakt, zodat we onze wandeling met gids konden starten.

We leerden over verschillende bomen: hun stam, hun bladeren, soorten bomen en hun vruchten,… en mochten zelf op onderzoek gaan. Ondanks de gietende regen, hebben we er een fijne voormiddag van gemaakt om daarna gezellig droog in de klas te eindigen na een volle busrit (zie foto, dat is het kijken waard!). Kortom, een geslaagde dag!