…dat was het menu van onze dag! Na een verkwikkende slaap (dankzij de 12 km die we gisteren gewandeld hadden) was het om 8u tijd voor het ontbijt en het maken van onze picknick. De Oostduinkerkse bakker zal de komende dagen wel wat extra brood moeten leveren…liefst 12 broden werden gesmeerd en belegd met een paar kilo kaas en salami en ook de confituur en de choco werden gesmaakt door onze zesdeklassers. Er waren ook cornflakes en het ontbijt kon mooi afgerond worden met een potje yoghurt. Zo stonden we er weer kloek op om aan een leuke en gevarieerde dag te beginnen. 

Voor we richting strand vertrokken eerst goed smeren met zonnecrème want de thermometer zou vandaag 28°C aanduiden (vorige week liepen de mensen hier nog met een winterjas!). Met een bolderkar vol strandspelen wandelden we naar het strand. Daar werden we in groepjes verdeeld en in de vorm van een doorschuifsysteem konden we genieten van een 7-tal spelletjes. Tegen de middag was het tijd om het werk van de garnaalvissers te bewonderen. We wandelden tot aan de zee waar de garnaalvisser met een stoer Brabants trekpaard en een lang visnet de zee in trok en heel wat garnalen (maar ook vissen zoals tong en zelfs giftige vissen zoals het “pietermanneke”, krabben,…) van de zeebodem haalde. We kregen de verse garnalen mee en met een huifkar, getrokken door twee kloeke paarden, reden we naar een plek waar de garnalen werden gekookt en achteraf door ons gepeld en geproefd…zelfs diegenen die aanvankelijk zegden dat ze het niet lustten, moesten hun mening herzien…een ware delicatesse! De huifkar bracht ons terug naar de jeugdherberg waar we ons zwempak aantrokken voor een frisse duik in de Noordzee. Voor het wellness gedeelte deden sommigen beroep op een modderbad…een cocktail van algen, zeewier en het aroma van verse garnalen zorgde voor een zachte huid bij onze kapoenen waar menige vedette jaloers kon op zijn! Om 17u de hoogste tijd om weer richting jeugdherberg te trekken en het moment om onze stal…euh kamer uit te mesten. Nadat de kamerinspectie was gepasseerd zou bij de meesten voor het avondeten wel een groene duim de kamerdeur sieren…ze kunnen wel als ze willen hé! Fris en monter schoven we om half zeven onze beentjes onder tafel…en of er gesmuld werd: kervelsoep, frietjes met stoofvlees, sla en geraspte wortelen en als dessert een appel. We sloten de dag af met een quiz, terwijl links en rechts een onweer voorbij trok…maar hier nog alles droog. Het is hier genieten van ’s morgens tot ’s avonds…we laten jullie alvast mee genieten aan de hand van de foto’s. Vanuit een zomers Oostduinkerke tot morgen voor een nieuwe bladzijde uit ons dagboek…