Joepie, het was weer een leuke dag afgelopen vrijdag.  We gingen immers op stap met de trein naar Mechelen om daar een bezoekje te brengen aan het speelgoedmuseum.  Een mooie opener voor ons Sint-thema, al hebben we al een schoentje geknutseld en een brief geschreven.

Wist je dat er ook een WC-trein bestaat volgens een knappe 1ste-klasser?  Misschien dan toch liever een IC-trein ?

In het speelgoedmuseum gingen we samen met de gidsen terug in de tijd.  We leerden Pieter Bruegel kennen en zijn schilderij ‘de kinderspelen’.  Zo ontdekten we hoe er vroeger gespeeld werd en wat de kinderen hiervoor gebruikten.  Door een magische toverspreuk konden we zelfs even in het schilderij stappen!

Nadien mochten we zelf enkele spelletjes van vroeger uitproberen: bikkelen, knikkeren, hinkelen,…

Van al dat spelen krijg je honger dus de boterhammetjes smaakten eens zo goed.  Zo hadden we weer wat energie om samen nog eens een kijkje te nemen in de andere mooie zalen van het museum.  Afsluiten deden we met een spelmomentje.  

Een ‘coronoproof’ daguitstapje, al stellen we ons wel vragen bij de mondmaskers? na zo’n dag… En volgens iemand reden we ook met de trein naar “Zeverbrugge-Dorp”.  Gelukkig bleek het toch die naar Zeebrugge-Dorp te zijn, die ons veilig terugbracht naar Kapelle-op-den-Bos.

er zijn geen afbeeldingen gevonden