Heel Kapelle mocht het horen, want wij vierden het pensioen van onze directeur. Meester Patrick mocht zijn allerlaatste schooldag al feestend doorbrengen. Thuis opgehaald door onze toekomstige directrice met een prachtige oldtimer plus privéchauffeur kwam hij voor de laatste keer toe op ‘zijn’ schooltje. Met heel veel getoeter, gejuich en onder luid applaus van alle leerlingen en leerkrachten stapte hij als een echte BV de speelplaats op, een beetje ongemakkelijk bij al die aandacht. Het pensioen kon echter enkel doorgaan indien meester Patrick zou slagen in de laatste opdracht die hem werd voorgeschoteld. Er stond dus heel wat op het spel. We speelden met hem het Rad van Pensioen. Elke klas deed een act die een tip bevatte om woorden of zinnen te kunnen raden. Uiteraard slaagde hij met de grootste onderscheiding in zijn opdracht. Wat een opluchting moet dat wel niet geweest zijn. Na elke act was het even cadeautjestijd. De klasgeschenken werden overhandigd en nadien netjes uitgestald op de ‘stoef’tafel om door iedereen bewonderd te worden.

Na al die leuke optredens, werden al onze Pepelkinderen, inclusief de juffen, door  meester Patrick getrakteerd op een lekkere Bolita-wafel. Hoe heerlijk was dat!! En dit allemaal onder een deugddoend zonnetje.
En natuurlijk werd er ook nog na de schooluren verder gevierd en opgetreden, maar deze keer door de juffen. Een heuse musical met liedjes en dansjes over de belangrijke momenten in meester Patrick zijn lange schoolcarrière was de rode draad doorheen de avond. Leuke anekdotes, oude foto’s en aangenaam gezelschap maakte het feest compleet. 

Wij hopen dat je ervan genoten hebt, lieve meester Patrick en we willen je nog héél hard bedanken dat je zo lang zo goed voor ons en onze school gezorgd hebt.                     
 D –  A  – N –  K –  U,  DANKUUU!!
Geniet nu maar van je pensioen, het ga je goed!!