Deze keer besloten de juffen om een hele namiddag Engels plezier te voorzien! De kinderen leerden eerst heel wat body parts via een filmpje om daarna deze woorden te leren gebruiken. Mil was de uitverkorene om zijn lichaam aan de klas te geven. Alle body parts die ze al kenden, werden met post-itjes op zijn lichaam geplakt… Ziet hij er niet prachtig uit?

Tijd voor iets actiever! We leerden het liedje ‘hoofd, schouders, knie en teen’ aan in het Engels. Samen zongen en dansten we dit al een paar keer om te oefenen, maar daarna was het aan de kinderen zelf. Telkens als de juf ‘BODY’ riep, moesten de kinderen hun activiteit van dat moment stoppen en meteen rechtstaan om het liedje te zingen. Kijk hieronder maar mee of dit gelukt is!

Dankzij de kinderen hun liedjeskennis, wisten ze de juffen te overtuigen om ook de ‘remix’ versie op te zetten. En jawel, dat mocht ietsje luider. Zie je ze al losgaan op dit nummer en tussendoor hun lichaamsdelen aanduiden? We voelden ons voor eventjes op een mini-feestje! Hieronder het liedje voor diegene die thuis ook voor even de muziek luid willen zetten, luid willen meezingen en dansen… Have fun!

Om dan af te sluiten met een memory van lichaamsdelen en een kruiswoordraadsel. Ziezo, deze woordjes zullen ze niet snel vergeten. Een geslaagde vrijdagnamiddag dus!